ExpertisePhoto2

Radicand Economics, opgericht in 2013, ondersteunt bedrijven, beleidsmakers en toezichthouders met economische expertise op het gebied van marktordening, mededinging, regulering, publieke belangen en de digitale economie. Geeft sturing en legt verbindingen in gevoelige en weerbarstige trajecten. Radicand Economics verzorgt daarnaast executive opleidingen op maat.

Met Ngrane (digital agency / ontwerpers van digitale ervaringen) en e-Conomics (economic consulting) vertaalt Radicand Economics ideeën voor nieuwe businessmodellen naar digitale platforms, inclusief verdienmodel en prijsstrategie. Ook helpen we overheden om digitale platforms in te zetten bij het borgen van publieke belangen en het terugdringen van marktfricties..

Opdrachtgevers

Recente opdrachtgevers zijn onder meer Booking.com, Eneco, Eurofiber, Heijmans, Liberty Global, diverse Ministeries, Netbeheer Nederland, NVB, Proximus, TenneT en VodafoneZiggo.

Executive onderwijs vindt plaats in partnerschap met Tridata. Daarnaast onder meer Digitale platformen: beleidsuitdagingen en kansen voor de overheid aan de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering, en een collegeblok over digitale businessmodellen in module Digital Strategy and Transformation van de Executive MBA in Business & IT aan Nyenrode.

Radicand Economics werkt samen met onder meer AEF, Considerati, e-Conomics, Ecorys, SEO Economisch Onderzoek en diverse advocatenkantoren.

Radicand Economics beschikt over:

  • diepgaande economische expertise — in verbinding met wetenschappelijke state-of-art;
  • ruime ervaring met ondersteuning en ontwikkeling van strategie en beleid;
  • een antenne voor afwegingen en denkkaders binnen de overheid.

Eigenaar/oprichter

Eigenaar/oprichter is dr. Paul de Bijl, eveneens associate digital strategist bij Ngrane en docent (deeltijd) aan de Utrecht University School of Law.

Gedurende 2014-2020 was Paul niet-gouvernementele adviseur van de ACM (onbetaalde nevenfunctie), gedurende 2013-2015 (deeltijd) gasthoogleraar op de leerstoel Reguleringseconomie aan de WHU Otto Beisheim School of Management (Duitsland), en gedurende 2013-2016 associate partner van economisch adviesbureau Lexonomics. Eerder werkte hij als hoofd van de sector Marktordening bij het Centraal Planbureau, research coordinator van TILEC (Tilburg Law and Economics Center, Tilburg University) en beleidsadviseur bij de Directie AFEP van het Ministerie van Financiën.

Paul is gepromoveerd in de Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg onder begeleiding van Helmut Bester en Eric van Damme. Hij verrichtte een deel van zijn onderzoek in Toulouse onder begeleiding van Nobelprijswinnaar Jean Tirole.

Met professor Martin Peitz (Universiteit van Mannheim) schreef Paul het boek Regulation and Entry into Telecommunications Markets (Cambridge University Press, 2002; Chinese vertaling 2006), dat wereldwijd waardering kreeg van consultancies, toezichthouders en wetenschappers.

Paul publiceerde in diverse academische tijdschriften zoals Telecommunications Policy, International Journal of Industrial Organization, Journal of Regulatory Economics en Information, Communication & Society, en is lid van de Editorial Board van Journal of Information Policy.

Wat betekent Radicand?

De naam duidt op onze diepgaande ervaring en expertise. In de wiskundige uitdrukking √x heet het getal of de variabele onder het wortelteken de radicand — datgene waar we de wortel van zoeken.